Ποια είναι η καλύτερη στιγμή να επισκεφτεί κανείς την Κύπρο

Η Κύπρος είναι ένα νησί που έχει μαγέψει με τις ομορφιές του παγκοσμίου φήμης συγγραφείς, ποιητές και καλλιτέχνες. Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αν βρεθεί κανείς εκεί, έχει κάτι μαγικό και σαγηνευτικό να του προσφέρει και η επίσκεψη στο νησί της Αφροδίτης θα είναι κάτι που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του και για καιρό.

Ποια είναι όμως η ιδανική εποχή να επισκεφθεί κανείς το νησί;

Σύμφωνα με πολλούς, οι ιδανικότεροι μήνες για να βρεθεί κανείς στην Κύπρο είναι ο Απρίλιος, ο Μάιος, ο Οκτώβρης και ο Νοέμβριος. Μήνες κατά τους οποίους ο καιρός έχει αρχίσει να ζεσταίνει, αλλά δεν έχει ακόμη προλάβει να φτάσει ο υδράργυρος στο κόκκινο.

Πλεονέκτημα αυτών των μηνών αποτελεί και το γεγονός ότι το νησί δεν έχει “πλημμυρίσει” ακόμη από λαοθάλασσες τουριστών που καταφτάνουν, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, για να χαρούν τις ομορφιές της Κύπρου, όπως οι πολλές βραβευμένες παραλίες και τα δεκάδες άλλα τουριστικά αξιοθέατα. Κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ο αριθμός των επισκεπτών στο νησί κορυφώνεται και η πληρότητα των τουριστικών καταλυμάτων φτάνει μέχρι και το 90%.

Αντιθέτως, τους υπόλοιπους μήνες εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου μπορείτε να απολαύσετε το νησί σε πιο χαλαρούς και ήρεμους ρυθμούς, χωρίς την πολυκοσμία που θα επικρατεί στα μέσα του καλοκαιριού και με περισσότερη άνεση, μιας και η εύρεση ξαπλώστρας και ομπρέλας στην παραλία δε θα είναι κάτι που θα σας ανησυχεί.

Παράλληλα με αυτό, οι τιμές των ξενοδοχείων είναι αισθητά πιο χαμηλές, όπως και η θερμοκρασία, αλλά και η υγρασία στο νησί. Κατ’ αυτούς τους μήνες η μέση θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 23-14 βαθμούς, σε αντίθεση με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπου ο υδράργυρος μπορεί να σκαρφαλώσει μέχρι και τους 40 βαθμούς.

Εποχιακά, λοιπόν, η Άνοιξη και το Φθινόπωρο είναι οι ιδανικές περίοδοι να βρεθείτε στην Κύπρο και να χαρείτε τα ζεστά, καθάρια νερά της, να φωτογραφίσετε τις ομορφιές της και να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις.