Το Κλίμα της Κύπρου

Η Κύπρος είναι ένα νησί γνωστό για το ζεστό κλίμα και την ηλιοφάνεια που την κατακλύζει τις 300 από τις 365 μέρες του χρόνου. Δεν είναι λοιπόν απορίας άξιον που ο τουρισμός δεν περιορίζεται μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ η καλοκαιρινή σεζόν διαρκεί μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου.

Οι ομορφιές του νησιού είναι άπειρες και ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων θεωρείται ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση, μιας και σπάνια υπάρχουν βροχές και κακοκαιρίες.

Ηλιόλουστες Μέρες

Το θερμό κλίμα επιτρέπει την κολύμβηση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ πολλοί καταφεύγουν και στην χειμερινή κολύμβηση απολαμβάνοντας την αποκλειστικότητα της θάλασσας.

Τις περισσότερες μέρες ο ουρανός χαρακτηρίζεται από πλήρη ηλιοφάνεια, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα εξερεύνησης του νησιού σε όποιον επιλέξει να το επισκεφθεί.

Ο Καιρός τον Χειμώνα

Κατά τους χειμερινούς μήνες θα υπάρξουν και οι στιγμές που αναπόφευκτα οι καιρικές συνθήκες θα παρουσιάσουν εναλλαγές και ο ήλιος θα καλύπτεται από σύννεφα, τα οποία θα επιφέρουν και τις (πολυπόθητες για τους κατοίκους του νησιού) βροχές.

Δεν είναι και λίγες οι φορές που οι κορυφές του Τροόδους, του ψηλότερου βουνού της Κύπρου, θα σκεπαστεί από χιόνια, δημιουργώντας ένα μαγευτικό σκηνικό, το οποίο πολλοί κάτοικοι του νησιού θα σπεύσουν να απολαύσουν, μιας και δεν κρατάει για πολύ.

Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, το κλίμα του νησιού παρουσιάζει πολλές αλλαγές σε σχέση με παλαιότερες εποχές, όταν η αλλαγή από εποχή σε εποχή ήταν ξεκάθαρη. Πλέον, φαίνεται να έχει εξαλειφθεί σχεδόν η άνοιξη και το φθινόπωρο. Η μετάβαση από το καλοκαίρι στο χειμώνα είναι ξαφνική και απότομη, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που βρέχει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρά τη ζέστη.

Ακόμη και έτσι, η Κύπρος εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης εξαιτίας του ζεστού της καιρού, τόσο στις μικρότερες όσο και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Το σήμα κατατεθέν της θα είναι πάντοτε η ζεστασιά του καιρού, αλλά και των κατοίκων της.