ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙΡΟΥ

Τα προγνωστικά του καιρού στην Κύπρο είναι, συνήθως, προβλεπόμενα και αναμενόμενα, μιας και το νησί χαρακτηρίζεται από ηλιοφάνεια τις 300 από τις 365 μέρες του χρόνου. Η Κύπρος είναι ένα νησί με μεσογειακό κλίμα και ψηλά ποσοστά ανομβρίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι βροχοπτώσεις δεν είναι ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο, αντιθέτως συνήθως υπάρχει πεντακάθαρος ουρανός και ζέστη.

Λήψη Προγνωστικών

Παρόλα αυτά, έστω και σπάνια, υπάρχουν και μέρες με συννεφιά και κακοκαιρία, γι’ αυτό και οι πληροφορίες γύρω από τον καιρό είναι κάτι που οι κάτοικοι επιδιώκουν να λαμβάνουν. Η ενημέρωση γύρω από την πρόγνωση του καιρού γίνεται είτε μέσω των δελτίων ειδήσεων, είτε μέσω ιστοσελίδων, οι οποίες παραθέτουν πραγματικές και ακριβείς πληροφορίες γύρω από τον καιρό, τόσο για τη δεδομένη στιγμή όσο και μέχρι μια βδομάδα μετά.

Οι λήψη πληροφοριών για τα προγνωστικά του καιρού online, είναι ένα γεγονός το οποίο κερδίζει έδαφος και αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές, καθώς οι πληροφορίες που δίνονται, διαφοροποιούνται από εκείνες των δελτίων ειδήσεων και αναλύονται ανά ώρα, έτσι ώστε τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες του νησιού να είναι προετοιμασμένοι για τυχόν σκαμπανεβάσματα του καιρού μέσα στη μέρα.

Είναι σημαντικό τόσο για το σωστό προγραμματισμό δραστηριοτήτων, όσο και τον προγραμματισμό εργασιών να υπάρχει μια πλήρης και κατατοπιστική ενημέρωση γύρω από τις καιρικές συνθήκες και τα αναμενόμενα καιρικά φαινόμενα, τόσο για λόγους ασφάλειας, όσο και για λόγους οργάνωσης.

Το διαδίκτυο έχει παίξει σημαντικό ρόλο και έχει βοηθήσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχοντας πολλές φορές και δορυφορική κάλυψη και απεικόνιση που αφορά την πρόγνωση του καιρού ανά κάθε ώρα της μέρας.

Ακόμη και για το μεσογειακό κλίμα της Κύπρου, η σωστή και ακριβής πρόγνωση του καιρού παίζει σημαντικό ρόλο και συμβάλλει στην καλύτερη διαμόρφωση του προγράμματος και των δραστηριοτήτων της μέρας τόσο των εργαζομένων, όσο και των τουριστών που θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους στο νησί.